Сокільницька територіальна громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Памятка по укриттю населення у захисних спорудах цивільного захисту

Дата: 31.05.2021 14:30
Кількість переглядів: 717

Укриття населення в захисних спорудах є найбільш надійним способом захисту від впливу небезпечних факторів, що виникають внаслідок надзвичайних ситуацій, воєнних дій або терористичних актів. В залежності від захисних властивостей ці споруди поділяються на сховища і протирадіаційні укриття (ПРУ).

Сховище - герметична споруда для захисту людей, в якій протягом певного часу створюються умови, що виключають вплив на них небезпечних факторів, які виникають внаслідок надзвичайної ситуації, воєнних (бойових) дій та терористичних актів.

Протирадіаційне укриття - негерметична споруда для захисту людей, в якій створюються умови, що виключають вплив на них іонізуючого опромінення у разі радіоактивного забруднення місцевості.

 

Крім того, для захисту людей можуть застосовуватися найпростіші укриття.

Найпростіше укриття – це фортифікаційна споруда, цокольне або підвальне приміщення, що знижує комбіноване ураження людей від небезпечних наслідків надзвичайних ситуацій, а також від дії засобів ураження в особливий період.

 

Що стосується цивільного населення, то спеціалізованих укриттів на території села немає і всім необхідно подбати про можливість використання підвальних, цокольних приміщень, тобто найпростіших укриттів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора