Сокільницька територіальна громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вишкільний табір "Повстанець", який пройшов у Сокільницькій ТГ на базі Криївки-Музею. Звіт.

Дата: 22.08.2021 10:21
Кількість переглядів: 338

Вперше відбувся вишкільний табір "Повстанець''. Це початок великого проекту, що заснований на благородній меті- патріотичному вихованні молоді. Подаємо звіт за щоденними нарисами Павла Калити, тренера International Federation of Bojovyi Hopak- Бойовий Гопак.

День перший 

Ось і розпочався вишкільний табір «Повстанець». Не встигнувши освоїти намети, одразу від директора криївки Івана Поповича, почули цікаву розповідь про діяльність УПА на теренах Басівського лісу та мали чудову екскурсію в музей-криївку. 
Після ескурсії, а дехто ще до неї, долучились до організації табору. Розкладали намети, збирали дрова та багато інших господарських справ. 
На вечір у нас була ватра, проспівавши пісень, організувавши вечірню варту, ми пішли спати. 
Дякуємо Тарасу Сулимку за допомогу в організації табору.

Козацький табір«Вірні традиціям»
Школа Бойового Гопака "Вовк"

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

День другий 

В суботу в наш табір«Вірні традиціям» завітали інструктори з проекту  військово-спортивного виховання “Бар‘єр».
Після сніданку, ми поділились на дві групи. Перша пішла до Регея Ярослава, де отримали навики надання першої медичної допомоги в цивільних та бойових умовах. Друга пішла до Виктора Кочерева, який разом з напарниками проводив навчання з пересуванням зі зброєю у групах. Після обіду групи помінялись, а наймолодші пішли вчитись розбирати ММГ. 
А на вечір побачили короткий фільм про медичну допомогу на початку війни та засвоїли отримані знання.
Дякуємо інструкторам, які знайшли час і долучились до спільної справи у вихованні молоді.

Козацький табір «Вірні Традиціям»
Школа Бойового Гопака "Вовк"

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

День третій 

Третій день в вишкільному таборі «Повстанець» від МГО «Вірні традиціям» розпочався традиційно з руханки. Після сніданку, ми пішли на інтенсивні стрільби з пневматичних гвинтівок та пістолетів. Стріляли по президенту ворожої нам держави. Та кілька разів відпрацювали команду «міна».
Пообідавши, до нас завітали двоє спеціалістів з снайперської справи. Розказали нам що таке снайпінг, тонкощі їхньої роботи, відповіли на багато питань та показали як вправлятись з снайперської гвинтівки. 
Перед вечерею, до нас завітав Назарій Щербяк, який прочитав цікаву лекцію про патріотизм.

Козацький табір«Вірні традиціям»
Школа Бойового Гопака "Вовк"

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

День четвертий 

Понеділок у вишкільному таборі «Повстанець» пройшов дуже продуктивно. Після сніданку до нас завітав спеціаліст із спортивного орієнтування Богдан Мотичка. Спочатку розказав теорію, все детально пояснив. А потім три рої, кожен в різний час вийшли шукати пункти по лісі. Завдання було не з простих, не всі впорались, але отримали найважливіше- це досвід. Сподіваюсь усі, хто був в цьому таборі в екстремальних ситуаціях зможуть знайти дорогу. 
Пообідавши, ми пішли вчитись долати переправи. В одну сторону по дереву, яке впало, а по іншу на мотузці.
На вечерю до нас завітав голова Сокільницької ОТГ Тарас Сулимко, який привіз дуже смачні котлети від Ірини Сулимко. Потім ми пішли на ватру, слухали від нього пісні та розповіді про війну.

Козацький табір«Вірні традиціям»
Школа Бойового Гопака "Вовк"

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

День п'ятий 

Передостанній день в таборі «Повстанець» пройшов надзвичайно насичено. Зранку до нас завітав підполковник ЗСУ у запасі, учасник боїв під аеропортом- Віктор Царьов. Він прочитав лекцію про саперну справу, детально розказав про різновиди мін, діяльність саперів та про правила безпеки. Далі усі мали можливість ознайомитись з різними макетами вибухових пристроїв.
Після обіду до нас завітали поліцейські спеціалісти з лекцією про те, як себе правильно поводити. Добре, що наші хлопці, які вже займались Бойовим Гопаком це знають, бо з ними тренери спілкуються на такі теми під час тренувань. 
А далі нас чекала практика саперної справи. Спочатку ми метали муляжі гранат на техніку. Коли вже навчились, почали метати страйкбольні гранати.
Дякуємо за отриманні знання, зараз вони як ніколи важливі.
Козацький табір«Вірні традиціям»
Школа Бойового Гопака "Вовк"

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

День шостий, заключний 

В останній день нашого вишколу, ми зіграли в теренову гру. Під час нічного чергування ворожі розвідники викрали бойовий прапор. Завданням роїв було знайти його, та доставити назад на базу, з чим усі команди успішно впорались. 

Після дуже активної гри, усі втомлені та щасливі пішли на офіційне закриття табору. Кожен отримав футболку та металеве горня з символікою табору. 
Дякую усім, хто долучився до організації цього табору! 

Слава Україні!

Козацький табір«Вірні традиціям»
Школа Бойового Гопака "Вовк"

Фото без описуФото без описуДалі буде!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора