Сокільницька територіальна громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Сокільницькій громаді обговорили показники Профілю громадського здоров’я

Дата: 30.08.2021 12:45
Кількість переглядів: 2037

У Сокільницькій громаді обговорили показники Профілю громадського здоров’я

 

Вплив цукрового діабету на здоров’я та життя людини, наслідки самолікування, поширення вірусних гепатитів, травматизм, охопленість вакцинацією населення адміністративної території та інші питання обговорили  на зустрічі у Сокільницькій ТГ.

Захід відбувся за участі представників виконавчого апарату Сокільницької громади та фахівців Львівського обласного інформаційно-аналітичного центру медичної статистики.

Директорка Центру Мар’яна Служинська наголосила на важливості збереження здоров’я мешканців регіону та необхідності прикласти максимум зусиль, як з боку влади, так і громади, для раннього виявлення неінфекційних хвороб та можливостях попередження травматизму на дорогах. Як розповіла спікер факторами ризику виникнення неінфекційних хвороб може бути нераціональне харчування, недостатня рухова активність, вживання тютюну та алкогольних напоїв.

«Наше здоров’я є вкрай важливою частинкою для активного та процвітаючого майбутнього. Враховуючи дані Профілю здоров’я та спільними зусиллями можна змінити тенденцію розповсюдження багатьох хвороб. Зокрема, якщо проходити тестування на цукровий діабет згідно рекомендацій сімейного лікаря, то можна вчасно діагностувати або контролювати недугу. Притримуючись графіку вакцинації для дітей та ревакцинації для дорослих можна уникнути вакцинокерованих інфекцій. Варто стежити за своїм здоров’ям, адже його стан в наших руках».

Також були обговорені питання стосовно травматизму на дорогах, заходів щодо емоційного стану здоров’я та ситуацією з самолікуванням.

Учасникам зустрічі розповіли про Калькулятор тривалості життя. Це програма, яка допомагає Вам розрахувати індивідуальне очікуване довголіття та усвідомити як впровадження здорового способу життя вплине на нього. «Це сучасний та досить цікавий інструмент. Відповідаючи на прості питання, ви маєте змогу оцінити своє довголіття. Тобто, програма враховує всі ваші звички і показує середню тривалість вашого життя. Кожна людина впливає на власну очікувану тривалість життя», - зазначив Богдан Хобзей, фахівець Львівського обласного інформаційно-аналітичного центру медичної статистики.

Скористатись Калькулятором тривалості життя можна за посиланням https://life-calc.phc.org.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора