Сокільницька територіальна громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звернення Сокільницької сільської ради до керівництва країни щодо недопущення підвищення тарифів та щодо необхідності підвищення пенсій

Дата: 08.10.2021 16:51
Кількість переглядів: 364

     Звернення Сокільницької сільської ради
до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України
щодо недопущення підвищення тарифів для населення та щодо необхідності підвищення пенсій і виплати додаткової пенсії у 2021 році
 
       Ми, депутати Сокільницької сільської ради (Львівського району, Львівської області), які представляють інтереси Сокільницької територіальної громади, глибоко обурені ситуацією щодо чергового необґрунтованого підвищення комунальних тарифів та цін на енергоносії для населення. Під час нового спалаху пандемії коранавірусної інфекції, після тривалих періодів карантину, після введення обтяжуючих нормативних актів для малого та середнього бізнесу, зростання рівня безробіття, падіння економічних показників в усіх сферах життєдіяльності, вважаємо підвищення тарифів для населення неприпустимим.
       За останні два роки практично зруйновано систему нарахування субсидій для компенсації зростання тарифів. Замість автоматичного нарахування субсидій незахищеним категоріям населення відбувається штучне обмеження можливостей для отримання допомоги.
       Також вимагаємо вжити термінових заходів щодо покращення соціального стану людей пенсійного віку. Саме пенсіонери є однією з найменш захищених соціальних груп.
       Останнім часом органи державної влади своїми рішеннями суттєво погіршили соціальне становище людей пенсійного віку. Насамперед, це стосується штучного скорочення категорій, які мають право на отримання субсидій, скорочення фінансування субсидій.
       Соціальне становище пенсіонерів також суттєво погіршилось через підвищення цін на товари першої необхідності. Викликає нерозуміння і обурення неспроможність влади забезпечити відповідну цьому підвищенню індексацію пенсій.
       У зв’язку з цим вимагаємо вжити термінових заходів для забезпечення додаткових виплат пенсіонерам. Завданням влади є захист громадян України, а не ускладнення їхнього життя.
Сокільницька сільська рада висловлює рішучий протест проти необґрунтованого підвищення тарифів для населення, відсутності робочих механізмів соціального захисту населення та вимагає від Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України:
  • 1. Вжити заходів для протидії монопольному підвищенню тарифів, забезпечити обгрунтований рівень тарифів.
  • 2. Врахувати при ухваленні Державного бюджету на 2022 рік достатній обсяг коштів для захисту громадян і громад від підвищення тарифів;
  • 3. Забезпечити автоматичне нарахування субсидій тим, хто їх потребує.
  • 4. Закликаємо здійснити у листопаді 2021 року виплату «13 пенсії» пенсіонерам, пенсія яких нижче середньої, тобто нижче 3866,8 грн. Для забезпечення цих виплат необхідно використати частину коштів, отриманих від МВФ на подолання наслідків пандемії.
 
        Сільський голова       Тарас Сулимко

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора