Сокільницька територіальна громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Старт проекту "ГОВЕРЛА". Сокільницька громада- серед десяти обраних учасників.

Дата: 05.11.2021 11:31
Кількість переглядів: 840

Стратегії розвитку для громад Львівщини: стартував проєкт “ГОВЕРЛА”

Він сприятиме підвищенню ефективності роботи та підзвітності місцевої влади перед мешканцями громад

Автор: Владислав Хомич

04.11.2021 14:23

Громади, Новини Львівщини

Сьогодні, 4 листопада, на Львівщині стартував проєкт “ГОВЕРЛА”, який фінансується агентством Сполучених Штатів з міжнародного розвитку (USAID). Він сприятиме підвищенню ефективності роботи та підзвітності місцевої влади перед мешканцями громад. Проєкт “ГОВЕРЛА” розрахований на 5 років — з 2021 року по 2026 рік. Львівщина була обрана першою серед усіх областей.

У проєкті візьмуть участь десять громад з Львівської області. Партнерами Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» стали Бродівська, Добротвірська, Оброшинська, Жидачівська, Жовківська, Рава-Руська, Городоцька, Сокільницька, Козівська та Золочівська громади.

Сторони підписують угоду про наміри. Фото: ЛОДА

Представники американського агентства допомагатимуть складати стратегії розвитку громад. Тренери виїжджатимуть на місця та прописуватимуть програми. До цього залучатимуться як голови ТГ, так і їх мешканці.

“Ці десять громад різні за розмірами, з різних районів, з різними запитами, перевагами та викликами. Але я вірю, що цей проєкт, через запровадження  сучасних інструментів прозорості і публічності,  дасть усім цим громадам добрий шанс на розвиток, дозволить їм підвищити економічну спроможність та інвестиційну привабливість. А це означає – добробут для людей і бажання жити та виховувати дітей у себе вдома”, — зізнається Максим Козицький, голова Львівської обласної державної адміністрації.

Максим Козицький. Фото: ЛОДА

Голова Львівської облдержадміністрації сподівається, що ці 5 років співпраці не обмежаться лише написанням програм розвитку, а й також сторони будуть реалізовувати інші спільні проєкти.

“Сполучені Штати Америки зацікавлені та віддані підтримці реформи децентралізації в Україні вже протягом багатьох років. “ГОВЕРЛА” — це не єдиний проєкт, який підтримує децентралізацію, це один з багатьох напрямків комплексної підтримки цієї реформи”, — зазначає Габріель Абрагам, керівник Проєкту USAID “ГОВЕРЛА”.

Габріель Абрагам. Фото: ЛОДА
USAID (United States Agency for International Development) — Агентство США з міжнародного розвитку, яке відповідає за невійськову допомогу іншим країнам.

Габріель Абрагам запевняє, що громади відбирали за мотиваційним принципом. До проєкту потрапили ті, хто виявив найбільше бажання.

Першим кроком співпраці між громадами області та проєктом стане підтримка ініціатив громад у покращенні якості місцевих публічних послуг.

“Коли кожен громадянин знатиме,  як легко отримати доступ до муніципальних та комунальних послуг, як легко повідомити урядовцям про відсутність освітлення на вулиці, прорив труби чи яму на дорозі — це буде показником нашого успіху. Громадяни зможуть ефективно впливати на рішення місцевої влади”, — пояснює Габріель Абрагам.

Для органів місцевого самоврядування також буде доступний інструмент фінансової підтримки, а для організацій громадянського суспільства – інструмент грантів.

Представники громад, ЛОДА та керівник проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Фото: ЛОДА

Нагадаємо, у віддалених селах на Львівщині з’являтиметься надшвидкісний інтернет. Таку ініціативу реалізовуватимуть завдяки інтернет-субвенції від Міністерства цифрової трансформації України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора