Сокільницька територіальна громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У період зимових свят спостерігається підвищена смертність від серцево-судинних захворювань

Дата: 28.12.2021 13:16
Кількість переглядів: 244

Фото без опису

?? Цікавий, але невтішний факт: у період зимових свят спостерігається підвищена смертність від серцево-судинних захворювань.

Спочатку вчені припустили, що це пов‘язано зі зниженням температур, але результати детального дослідження показали, що насправді причинами такої тенденції, в першу чергу, є низка зовсім інших факторів:

?? Зволікання зі зверненням до лікаря.

?? Зменшення кількості медичних працівників через святкові розклади чергування.

?? Підвищена емоційна напруга.

?? Скорочення світлового дня тощо.

Не останню роль серед них займає переїдання та надмірне захоплення шкідливими продуктами харчування (bit.ly/3ECgRkG).

Збережіть собі та поділіться з рідними рекомендаціями щодо святкового застілля, які допоможуть знизити ризики для здоров‘я:

???? Скористайтеся принципом Тарілки здорового харчування, розробленої експертами Гарвардської школи громадського здоров'я: bit.ly/3rRzT33

???? 1/2 тарілки мають заповнювати овочі та фрукти. Страви з картоплі є виключенням, адже вона має високий вміст крохмалю.

???? Цільнозернові продукти мають становити 1/4 тарілки. До таких належать: ячмінь, пшениця, вівсянка, гречка, неочищений рис і виготовлені з них страви.

???? Іншу 1/4 тарілки мають заповнювати білкові продукти: риба, курка, квасоля, горіхи. Вони добре поєднуються з овочами, тому їх можна додати в салат.

???? Для приготування й заправлення страв використовуйте в помірній кількості рослинні олії: оливкову, кукурудзяну, соняшникову, рапсову, арахісову тощо. В жодному разі не обирайте олію, у складі якої є слова “частково гідрогенізована”, адже вона містить шкідливі трансжири.

????Пийте більше води під час частування та за можливості відмовтеся від солодких напоїв.

???? Слід також мати на увазі, що безпечної дози алкоголю не існує. Якщо зовсім відмовитися від вживання спиртного не вдається, обирайте невелику кількість натурального червоного вина.

???????Зменшити навантаження на організм після святкового застілля також допоможе прогулянка на свіжому повітрі протягом принаймні 15 хвилин.

??Пам’ятайте, що розмаїття їжі спонукає до переїдання, навіть якщо ви готуєте лише корисні страви, тому ще один дієвий спосіб уникнути переїдання на свята – готувати помірну кількість їжі.

Святкуйте безпечно та бережіть своє здоров‘я! ??


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора