Сокільницька територіальна громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Простий спосіб знизити рівень глюкози в крові

Дата: 31.12.2021 15:27
Кількість переглядів: 272

Фото без опису

?Як знизити глікемічне навантаження вже з'їденої їжі?

? Достатньо 10-15-хвилинної прогулянки після прийому їжі. Це помітно зменшить підвищення глюкози в крові та знизить ризики небезпечних захворювань.

Справа в тім, що наші м'язи – це буфер, який може поглинати надлишки жирів та глюкози. А коли ми сидимо чи лежимо, великі м'язи тіла не працюють.

Водночас навіть помірна фізична активність збільшує активність білка-переносника GLUT-4 на мембранах скелетних м'язів, що додатково стимулює поглинання глюкози з крові.

?Що це означає?

? Пройдіться після їжі. Це простий та ефективний спосіб згладити пік глюкози. За допомогою моніторингу глюкози ви можете підібрати для себе найефективніший час та швидкість прогулянки.

? Уникайте тривалого сидіння. Будь-яка активність, навіть мікроперерви та невеликі епізоди фізичної діяльності, допомагають підтримувати нормальний рівень глюкози.

? Чим більше ви з'їли їжі та чим більше серед неї вуглеводів, тим довшою слід зробити прогулянку. Дослідження показують, що три 15-хвилинні прогулянки після кожного прийому їжі значно ефективніші, ніж одна прогулянка протягом 45 хвилин (https://bit.ly/3dpUMJY).

? Якщо у вас немає часу на прогулянку, то доведено, що працює навіть робота стоячи. Адже коли ви стоїте, то м'язи, що утримують ваше тіло, працюють, – і 2 години роботи стоячи після їжі на 43% скорочують пік підйому глюкози після їжі.

? Ефективна навіть легка прогулянка. А прогулянка перед їжею не має такого ж ефекту на рівень глюкози (https://bit.ly/333GBsj).

Будьте здорові! ????


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора