Сокільницька територіальна громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про запровадження Закону України від 03.06.2021 № 1525-IX та декларування доходів

Дата: 03.02.2022 14:26
Кількість переглядів: 228

 

Про запровадження Закону України від 03.06.2021 № 1525-IX

           Пустомитівська ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області повідомляє, що Законом України від 03.06.2021 № 1525-IX „Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування оподаткування доходів, отриманих нерезидентами у вигляді виплати за виробництво та/або розповсюдження реклами, та удосконалення порядку оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам (далі - Закон №1525) передбачено доповнення Податкового кодексу нормами щодо визначення окремого порядку  оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання особами-нерезидентами електронних послуг фізичним особам, місце постачання яких розташоване на митній території України.

          Метою запровадження Закону №1525 є забезпечення справедливих умов оподаткування для національних та міжнародних компаній нерезидентів, які надають електронні послуги на території України, та створення сприятливих умов ефективного та необтяжливого адміністрування для бізнесу й держави процедур,  пов’язаних зі сплатою податку, сприяння додаткових надходжень до бюджету. 

 

Пустомитівська  ДПІ  інформує:

Про одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізичних осіб

 З 1 вересня 2021 року триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб.
 1 березня 2022 року завершується період одноразового (спеціального) декларування іноземних активів за пільговою ставкою 7 %.
У подальшому, до завершення кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування, іноземні активи можливо задекларувати за ставкою 9 %.

 

Про декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2021 року

Також звертаємо увагу, що з початку 2022 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2021 року.
Оподаткування об’єктів спадщини залежить від ступеня споріднення спадкодавця і спадкоємця та резидентського статусу. Зокрема, за нульовою ставкою податку на доходи фізичних осіб оподатковуються об'єкти спадщини, що успадковуються членами сім'ї спадкодавця першого та другого ступенів споріднення.
За ставкою 5% оподатковується вартість будь-якого об’єкта спадщини, що успадковується спадкоємцями, які не є членами сім’ї спадкодавця першого та другого
ступенів споріднення.
Ставка 18% застосовується для будь-якого об’єкта спадщини, що успадковується спадкоємцем від спадкодавця-нерезидента, та будь-якого об’єкта спадщини, що успадковується спадкоємцем-нерезидентом від спадкодавця-резидента.

Про необхідність подання до контролюючого органу повідомлення за формою

№ 20-ОПП

Платники податків - фізичні особи (резиденти і нерезиденти України), юридичні особи (резиденти і нерезиденти України) зобов’язані повідомляти контролюючі органи за основним місцем обліку  про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, що знаходяться на їх балансі згідно з порядком обліку платників податків, шляхом подання до контролюючого органу повідомлення за формою № 20-ОПП.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора