Сокільницька територіальна громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пустомитівська ДПІ провела чергову «Гарячу лінію» на тему: «Основні аспекти одноразового(спеціального) декларування активів фізичних осіб. Кампанія «Декларування -2022»

Дата: 16.02.2022 15:17
Кількість переглядів: 229

Пустомитівська ДПІ провела чергову «Гарячу лінію» на тему:

«Основні аспекти одноразового(спеціального) декларування активів               фізичних осіб.  Кампанія «Декларування -2022»

 

     Пустомитівська ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області  провела чергову «Гарячу лінію» на тему: «Основні аспекти одноразового (спеціального) декларування активів фізичних осіб. Кампанія декларування громадянами доходів,одержаних протягом 2021 року».
На запитання платників податків відповідав начальник Пустомитівської ДПІ Роман Сас.
Під час телефонного зв’язку Роман Сас нагадав,що з 1 вересня 2021 року фізичні особи мають право легалізувати своє майно та статки. Це може бути нерухомість, валюта або цінні папери, при придбанні або отриманні яких не сплачувалися податки.
     Керівник податкової інспекції наголосив, що декларація подається виключно в електронному вигляді з 01.09.2021 до 01.09.2022 через Електронний кабінет платника з накладанням кваліфікованого електронного підпису та зауважив, що громадянам, які скористаються правом подати одноразову добровільну декларацію та із задекларованих активів сплатять збір, держава гарантуватиме звільнення від відповідальності за порушення податкового законодавства.
     Зокрема, платників цікавили  питання  щодо заповнення декларації  про майновий стан і доходи,  а також доходи, які підлягають/не підлягають декларуванню, хто має право на податкову знижку, підстави для її нарахування, перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки і т.д. В ході телефонної розмови було повідомлено  платників податків – фізичних осіб, що з 01 січня 2022 року діє нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи , яка передбачає об’єднання звітності з податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
     На всі  поставленні запитання у ході «гарячої лінії» були надані вичерпні відповіді та роз’яснення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора