Сокільницька територіальна громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Виплата одноразової допомоги для учасників бойових дій у розмірі 12 000 грн.

Дата: 26.07.2022 16:39
Кількість переглядів: 438

Зразок заяви!

 

       

Сокільницька сільська рада

Львівського району Львівської області

XХXI- ша чергова сесія восьмого демократичного скликання

РІШЕННЯ № 441

 

від 11 липня 2022 року                                                                   с. Сокільники

«Про внесення змін до показників

сільського бюджету на 2022 рік»

(13579000000)
(код бюджету)

Керуючись Бюджетним кодексом України ст. 23, відповідно п. 23 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та на підставі протоколу засідання постійної комісії сільської ради з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва, Сокільницька сільська рада

                                                           

вирішила:

 

  1. Внести зміни до показників бюджету Сокільницької сільської ради на 2022 рік:

1.1. Затвердити зміни до фінансування фонду сільського бюджету на 2022 рік, згідно з додатком 1.

      1.2. Затвердити зміни до розподілу видатки сільського бюджету на 2022 рік, згідно з додатком 2.

      1.3. Затвердити зміни в розподілі витрат місцевого бюджету на реалізацію місцевих регіональних програм згідно з додатком 3.

      2. Додатки № 1-3 до цього рішення є невід’ємною його частиною.

      3. Затвердити «Програму підтримки військовослужбовців Збройних Сил України, Сил територіальної оборони Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів спеціального призначення, членів добровольчих формувань територіальних громад, у період дії воєнного стану, які беруть безпосередню участь у бойових діях або забезпечують здійснення заходів з національної безпеки і оборони, і які зареєстровані або проживають на території Сокільницької сільської ради Львівського району Львівської області на 2022 рік».

4. Внести зміни до «Програма благоустрою та утримання території населених пунктів Сокільницької сільської територіальної громади на 2022-2023 роки» із затвердженням в новій редакції.

5. Затвердити розпорядження голови сільської ради, а саме:

14.03.2022 № 16-і «Про внесення змін до сільського бюджету на 2022 рік»;

15.04.2022 № 22-і «Про перерозподіл видатків сільського бюджету Сокільницької сільської ради на 2022 рік»;

02.05.2022 № 24-і «Про перерозподіл видатків сільського бюджету Сокільницької сільської ради на 2022 рік»;

05.07.2022 № 32-і «Про перерозподіл видатків сільського бюджету Сокільницької сільської ради на 2022 рік»

      6. Фінансовому відділу внести зміни до річного та помісячного розпису асигнувань доходів та видатків бюджету загального та спеціального фондів і затвердити у встановленому порядку.

      7. Контроль за виконанням рішення покласти на голову постійної комісії  з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.

 

Сільський голова                                                            Тарас СУЛИМКО

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням чергової сесії восьмого

демократичного скликання

Сокільницької сільської ради

від “11” липня 2022 року №441

                                                                                               Сільський голова

                                                                                                  ___________Тарас СУЛИМКО

 

 

 

 

ПРОГРАМА
підтримки
військовослужбовців Збройних Сил України, Сил територіальної оборони Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів спеціального призначення, членів добровольчих формувань територіальних громад,  у період дії воєнного стану, які беруть безпосередню участь у бойових діях або забезпечують здійснення заходів з національної безпеки і оборони, і які зареєстровані або проживають на території Сокільницької сільської ради Львівського району Львівської області на 2022 рік

 

 

І. Загальні положення

Програма підтримки військовослужбовців Збройних Сил України, Сил територіальної оборони Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів спеціального призначення, членів добровольчих формувань територіальних громад,  у період дії воєнного стану, які беруть безпосередню участь у бойових діях або забезпечують здійснення заходів з національної безпеки і оборони, і які зареєстровані або проживають на території Сокільницької сільської ради Львівського району Львівської області на 2022 рік (далі – Програма) покликана сприяти обороноздатності та мобілізаційній готовності держави, розв'язанню соціально-побутових проблем військовослужбовців, налагодження ефективного цивільно-військового співробітництва.

Програма спрямована на забезпечення реалізації Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», інших законодавчих актів, що гарантують передбачені Конституцією України соціальні права жителів громади.

 

ІІ. Мета та основні завдання

2.1. Основною метою Програми є здійснення заходів, спрямованих на посилення турботи про військовослужбовців, які забезпечують єдність і незалежність України, задоволення їх життєвих потреб та повсякденних запитів, надання соціальної підтримки і матеріальної допомоги.

2.2. Основними завданнями Програми є покращення матеріального становища військовослужбовців Збройних Сил України та підвищення іміджу військової служби шляхом надання та виплати адресної одноразової допомоги військовослужбовцям Збройних Сил України, Сил територіальної оборони Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів спеціального призначення, членів добровольчих формувань територіальних громад у період дії воєнного стану, які беруть безпосередню участь у бойових діях або забезпечують здійснення заходів з національної безпеки і оборони, і які зареєстровані або проживають на території Сокільницької сільської ради.

 

ІІІ. Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми.

Одним із першочергових завдань держави та органів місцевого самоврядування є забезпечення національної безпеки. Важливою складовою національної безпеки є забезпечення соціального захисту військовослужбовців Збройних Сил України. Ухвалення Програми забезпечить ефективне розв’язання проблем військовослужбовців-мешканців громади, оскільки застосовує до їх вирішення принципи системності та адресності. Окрім того, використання програмного фінансування заходів Програми забезпечить прозорість бюджетного процесу.

Військовослужбовцям Збройних Сил України, Сил територіальної оборони Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів спеціального призначення, членів добровольчих формувань територіальних громад у період дії воєнного стану, які беруть безпосередню участь у бойових діях або забезпечують здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії, перебувають безпосередньо в районах у період здійснення зазначених заходів, і які зареєстровані або фактично проживають на території Сокільницької сільської ради Львівського району Львівської області призначається та виплачується одноразова грошова допомога в розмірі 12 000 (дванадцять тисяч) гривень.

Одноразова матеріальна допомога за даною Програмою призначається та виплачується за заявою, до якої додаються наступні документи:

копія документу, що посвідчують особу (паспорт громадянина України);

копія ідентифікаційного номера;

копія довідки про відкриття банківського рахунку;

копії документів, що підтверджує безпосередню участь  особи в бойових діях або забезпечують здійснення заходів з національної безпеки і оборони;

акт обстеження/довідка про місце проживання без реєстрації (за потреби).

 

ІV. Фінансове забезпечення програми

Реалізація Програми проводиться шляхом фінансування відповідно до чинного законодавства за рахунок коштів місцевого  бюджету та інших джерел фінансування згідно зі заходами, що додаються.

Фінансування заходів Програми здійснюватиметься в межах асигнувань, передбачених у сільському бюджеті.

Призначення та виплата допомоги здійснюється відповідно до рішення сесії Сокільницької сільської ради Львівського району Львівської області.

 

V. Очікувані результати

  Виконання визначених Програмою заходів підвищить рівень соціального захисту та інтеграції військовослужбовців у період дії воєнного стану у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, поліпшить соціально-психологічний стан в родинах, члени яких є військовослужбовцями,  а також дасть можливість дітям та дорослим з цих сімей  отримати додаткові соціальні гарантії, сприятиме вирішенню інших соціально-побутових питань.

 

  Сільський голова                                           Тарас СУЛИМКО

 

Додаток №1 до Програми

 

ПАСПОРТ

Програми підтримки військовослужбовців Збройних Сил України, Сил територіальної оборони Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів спеціального призначення, членів добровольчих формувань територіальних громад,  у період дії воєнного стану, які беруть безпосередню участь у бойових діях або забезпечують здійснення заходів з національної безпеки і оборони, і які зареєстровані або проживають на території Сокільницької сільської ради Львівського району Львівської області на 2022 рік

  1.  

Ініціатор розроблення Програми:

Виконавчий комітет Сокільницької сільської ради

  1.  

Розробник Програми:

Відділ економічного розвитку, торгівлі, інвестицій та міжнародної  співпраці 

  1.  

Співрозробник Програми:

Юридичний відділ

  1.  

Відповідальні  виконавці Програми:

Виконавчий комітет Сокільницької сільської ради

  1.  

Законодавчо-нормативно база по розробленню даної Програми

Бюджетний кодекс України, Закони України «Про місцеве самоврядування», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей»

  1.  

Термін реалізації Програми:

2022 рік

  1.  

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми:

на 2022 рік – 2 000,000 тис. грн (кошти  бюджету сільської ради)

 

 

 

Сільський голова                                                          Тарас СУЛИМКО

 

Додаток 2 до Програми

Заходи щодо виконання

Програми підтримки військовослужбовців Збройних Сил України, Сил територіальної оборони Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів спеціального призначення, членів добровольчих формувань територіальних громад,  у період дії воєнного стану, які беруть безпосередню участь у бойових діях або забезпечують здійснення заходів з національної безпеки і оборони, і які зареєстровані або проживають на території Сокільницької сільської ради Львівського району Львівської області на 2022 рік

 

п/п

 

Найменування

 

Відповідальні

виконавці

Місцевий бюджет,

тис. грн.

1.

Надання одноразової матеріальної допомоги військовослужбовцям, добровольцям Сил територіальної оборони Збройних Сил України

Виконавчий комітет Сокільницької сільської ради

2 000,000

Разом

2 000,000

 

 

 

Сільський голова                                                                 Тарас СУЛИМКО

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора