Сокільницька територіальна громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Мешканці 25 громад Львівщини, Волині та Полтавщини отримуватимуть психологічну допомогу згідно з міжнародними стандартами

Дата: 15.09.2022 10:44
Кількість переглядів: 214

                                                                   

                                                 

 

 

Мешканці 25 громад Львівщини, Волині та Полтавщини

отримуватимуть психологічну допомогу згідно з міжнародними стандартами

 

 

          Потреба в отриманні психологічної та психосоціальної допомоги серед українців зростає, нажаль, з кожним днем війни. Міністерство охорони здоров’я прогнозує, що через війну психологічної допомоги загалом потребуватимуть біля 15 млн. українців.

 

          Для реагування на цей виклик у 25 громадах Львівщини, Волині та Полтавщини Асоціація інноваційної та цифрової освіти за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» реалізовує проєкт «Психосоціальна і емоційна підтримка та поліпшення громадських служб психічного здоров'я».

 

«Наразі в рамках проєкту «Психосоціальна і емоційна підтримка та поліпшення громадських служб психічного здоров'я», який реалізовується Асоціацією інноваційної та цифрової освіти за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» завершується розгортання системи психосоціальної підтримки у 25 громадах Львівщини, Волині та Полтавщини. В рамках проєкту вже запущено 3 навчальних курси щодо надання першої психологічної допомоги у громадах для співробітників соціальних служб, освітян та представників органів місцевого самоврядування. Співробітники ОМС також отримують «дорожні карти» для налаштування ефективної роботи соціальних служб. Крім того, відібрано 25 старших психологів, які координують систему надання психологічної допомоги в кожній громаді»,- заявила заступниця керівника Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Наталія Гнидюк.

 

Відтепер настає фінальний етап проєкту – безпосереднє надання психосоціальної допомоги та емоційної підтримки мешканцям відповідних громад, і дорослим і дітям. Допомогу надаватимуть фахівці, які були підготовлені в рамках проєкту. 

 

          «Навчальні програми були створені за моделлю змішаного навчання (blended learning), які включають в себе мультимедійні курси у міжнародному форматі SCORM, кращі світові кейси та практичні тренінги, під час яких співробітники соціальних служб та освітяни опанували техніки діагностики психологічного стану дітей та дорослих за міжнародними стандартами та методиками, які визнані у багатьох країнах світу, а також отримали інші знання, що дозволять їм забезпечувати якісну першу психологічну допомогу у своїх громадах», - сказала виконавчий директор Асоціації інноваційної та цифрової освіти Марія Богуслав.

 

Якщо людина потребуватиме більш глибокої психологічної допомоги, їй буде запропоновано безкоштовно звернутися до партнера проєкту - команди Words Help та CETA Global (Інституту Джона Хопкінса - провідного навчального закладу США у сфері клінічної психології) для отримання особистого або дистанційного лікування психосоціального та психічного здоров’я.

Всі послуги в рамках цього проєкту для мешканців громад – безкоштовні.

 

«Отримати психологічну допомогу мешканцям громади  можна дуже легко, залишивши запит на  електронну пошту aide.online1@gmail.com або в Телеграм чаті громади: https://t.me/+sH2BXEK8ZEhhN2Iy. Після чого з людиною зв’яжеться відповідний фахівець», - підсумувала Марія Богуслав.

 

 

Публікацію створено Асоціацією інноваційної та цифрової освіти в рамках Проєкту «Надання психосоціальної та емоційної підтримки населенню та покращення в громаді якості надання послуг з психічного здоров'я», який став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цього релізу не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора