Сокільницька територіальна громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відкриття виставки «Натхненні Пінзелем у Годовиці»

Дата: 10.02.2023 17:40
Кількість переглядів: 136

Фото без опису

Відкриття виставки «Натхненні Пінзелем у Годовиці»

Вчора 10 лютого відбулось відкриття виставки «Натхненні Пінзелем у Годовиці», яке пройшло у Національному музеї імені Андрея Шептицького.

Представлено 35 творів живопису та скульптури, які створили відомі українські митці й мисткині під час художніх пленерів в межах культурно-мистецького проекту “Під Зорею Пінзеля”, присвяченні Храму Всіх Святих у Годовиці, який називають «українським Нотр-Дам-де-Парі» .

Метою виставки - привернути увагу до стану унікальної пам'ятки архітектури - храму Всіх Святих у селі Годовиця, що на Львівщині. У 70-х роках минулого століття храм втратив дах і потребує консервації та реставрації.

У заході взяли участь представники громади с. Годовиця:

отець Юрій Цегельський (адміністратор парафії Успіння Пресвятої Богородиці), директор Оксана Шимків разом з педагогічним колективом Годовицького ліцею, директор народного дому п. Оксана Куречко, а також представники Сокільницької сільської ради - голова Тарас Сулимко та начальник відділу архітектури та містобудування Світлана Кончевич.

Дякуємо засновниці проекту Івона Лобан, яка упродовж багатьох років популяризує творчість геніального скульптора Пінзеля та привертає увагу до збереження унікального храму у Годовиці.

🖌Виставковий проект триватиме до 26 березня.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора