Сокільницька територіальна громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Збережи первоцвіт!!!

Дата: 01.03.2023 16:10
Кількість переглядів: 155

У весни багато прикмет, одна з них – поява первоцвітів. З приходом теплих весняних днів у наших лісах з’являються ці тендітні первістки оновленої землі.

Первоцвіти – безцінний дар природи, перша посмішка весни, прикраса лісів. Однак поступово наші ліси збіднюються на ці чудові створіння природи, і на сьогодні вже більша частина первоцвітів належить до категорії рідкісних і зникаючих рослин та занесені до Червоної книги:

Державна екологічна інспекція повідомляє, що у весняний період триває торгівля ранньоквітучими об’єктами рослинного світу, в тому числі рослин, занесених до Червоної книги України, які є рідкісними і перебувають під загрозою зникнення: підсніжник білосніжний (звичайний), білоцвіт весняний,

шафран Гейфелів, черемша (цибуля ведмежа), конвалія звичайна. Збирання цих видів рослин призводить до знищення популяцій. Реалізація червонокнижних видів рослин , а також конвалії звичайної відбувається на ринках та поза їх межами.

Прогулянка до лісу ранньої весни – просто спокуса. Але не поспішайте рвати це чудо – первоцвіт! Збирання первоцвітів не дає рослинам можливості утворити насіння, пошкоджуються сусідні квіти, ламаються стебла і бруньки. Ми знищуємо ці квіти, якщо збираємо і продаємо, та допомагаємо знищувати, якщо

купуємо. Кожен покупець букетику стимулює браконьєрів знищувати квіти і в наступному році. Ці рослини підлягають суворій охороні. Продаж первоцвітів (як і купівля) несе в собі порушення Законів України «Про Червону книгу України» та «Про рослинний світ».

Важливо пам’ятати, що збереження первоцвітів залежить від свідомогоставлення до проблеми кожного з нас. Збережемо прекрасні квіти для нащадків!

Сокільницька сільська рада закликає охороняти навколишнє природне середовище!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора