Сокільницька територіальна громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Головний спеціаліст відділу архітектури та містобудування взяв участь у семінарі

Дата: 10.04.2023 17:02
Кількість переглядів: 128

Головний спеціаліст відділу архітектури та містобудування Сокільницької сільської ради Роман Дєдков взяв участь у семінарі "Створення безбар'єрного простору. Фізична доступність об'єктів архітектури". Спільно з організаторами USAID Ukraine - USAID Україна "ГОВЕРЛА" та запрошеними спеціалістами впродовж двох днів ділились досвідом створенням комфортного середовища для маломобільних груп населення.

🗣На заході обговорювались проблеми та виклики з якими стикаються особи з інвалідністю, та інші маломобільні групи населення. Запрошені архітектори розповіли про закордонний досвід та впровадження безбар'єрних рішень на території Львівської територіальної громади. Дуже важливим було висвітлення особистого досвіду та наліз будівельних норм та міжнародних стандартів, при створенні безбар'єрного середовища, Ярославом Грибальським (національний координатор програм "Безбар'єрна Україна" Національної Асамблеї людей з інвалідністю України). Головна архітекторка Львівської області Олена Василько розповіла про особливості проведення моніторингу та оцінки ступеня безбар'єрності об'єктів і послуг для осіб з інвалідністю.

До маломобільних груп населення відносяться:

- люди з інвалідністю;

- люди з тимчасовою інвалідністю;

- вагітні жінки;

- люди літнього віку за 60 років;

- родини з коляскою.

В Україні в час війни відсоток маломобільного населення збільшується, тому безбар'єрність в проектуванні просторів населених пунктів та приміщень є важливим приорітетом сьогодення.

👉Основний висновок семінару - безбар'єрне середовище це не благодійність для осіб з інвалідністю, це право кожного на рівність та гідне життя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора