Сокільницька територіальна громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шахрайські схеми. Прості правила безпеки.

Дата: 23.06.2023 09:36
Кількість переглядів: 62

Фото без опису

Фото без опису

Шахрайські схеми.

Поліцейські нагадують найпоширеніші схеми шахрайства та основні правила безпеки:

🔹️ «Дзвінки від імені представників банків». Дзвонять невідомі, просять надати пін-код і кажуть про «блокування» картки. Необхідно припинити розмову та покласти слухавку.

🔹 ️«Грошова реформа». До вас приходять незнайомці і кажуть, що у зв'язку з проведенням грошової реформи треба змінювати старі купюри на нові. Знайте,👉 це 100% шахраї. Не довіряйте незнайомцям і не пускайте їх у свої домівки. Розкажіть про візит родичам. Завжди радьтеся з тим, кому довіряєте.

🔹 ️«Продаж дешевих товарів з «рук в руки». Незнайомі люди прийшли і пропонують купити дешеві товари або послуги. Це можуть бути шахраї. Пам’ятайте: «безкоштовний сир – тільки в мишоловці». Не пускайте незнайомців до дому. Залучить до розмови сусідів, або зателефонуйте родичам, це може відлякати шахраїв.

🔹 ️«Виграші призів». Телефонують і кажіть, що ви виграли приз. Згадайте, чи брали ви участь у акціях чи конкурсах. Не перераховуйте гроші незнайомцям.

🔹️ «Ваш родич у біді». Стара схема, але довірливі громадяни інколи на неї потрапляють. Покладіть слухавку. Перевірте, де ваш родич.

🔹 ️«Соціальні виплати під час війни» «Благодійний фонд» обіцяє фінансову допомогу та просить особисті данні? Не поспішайте радіти – це можуть бути шахраї! Покладіть слухавку. Зверніться до своїх родичів або представників влади і перевірте, чи дійсно ви можете отримати такі виплати

❗️Не дайте себе ошукати! Повідомте про будь яку подію поліцейським за номером «102»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора